Anpassad sökning

söndag 15 november 2009

Nokias Comes With Music

Nokias musiktjänst Comes With Music har redan lanserats i många andra länder (bl.a. i Sverige), men inte i Finland. Lanseringen är dock på gång och man kan för tillfället förhandsbeställa Comes With Music-mobiler. Nokias Comes With Music innebär att man köper en Nokia mobil som innehåller en musiktjänst. Man får under ett års tid ladda ner musik från Nokia Music Store och sedan behålla låtarna. En mobil med Comes With Music kostar förstås mer än en vanlig mobil.
Fråga är om det lönar sig att köpa en mobil med Comes With Music?
Om man ser på priserna i Nokias online shop så är priset för mobilen och själva Comes With Music abonnemanget inräknat. Det går alltså ganska lätt att räkna ut priset för abonnemanget om man räknar bort priset för själva mobilen.
De Comes With Music-mobiler som Nokia erbjuder på sin hemsida är: X6, N97mini, 5630,5530 och 5130. Det som är lite intressant är att priset för själva Comes With Music abonnemanget blir olika beroende på vilken mobil man väljer. Det är kanske inte så konstigt om det skulle vara så att man betalar mer för abonnemanget om man köper en billig Comes With Music-mobil och mindre om man köper en dyr. Så är faktiskt inte fallet!

Den billigaste Comes With Music-mobilen är 5130 som på hemsidan kostar 249 euro och på andra internetbutiker ungefär 230 euro. Priset på mobilen (utan abonnemang) ligger kring 100 euro. Här skulle man alltså betala ca. 130 euro för Comes With Music-tjänsten.
Den dyraste Comes With Music-mobilen är N97mini som kostar kring 655 euro (på Nokias shop 699). Priset för bara mobilen varierar kraftigt, mellan 530 och 630 euro, med ett ungefärligt medelpris på 580 euro. Här betalar man alltså ungefär 75 euro för tjänsten.
Här stämmer det faktiskt att man betalar mindre för tjänsten om man köper en dyrare mobil. Undantaget är Nokia 5530 som man vill ha hela 399 euro för på Nokias hemsida. För att få en bra jämförelse här så använder jag priset för 5530 i Nokias onlineshop som är 219 euro. Mellanskillnaden är här hela 180 euro!! Jag kunde förstås ha använt Nokias priser med de andra mobilerna också men där ville jag ge en riktlinje för vad de kostar. Med Nokia 5530 vill jag bara visa vilken konstig prissättning Nokia har på sin Comes With Music-tjänst.
Det blir intressant att se vilket pris Nokia vill ha för tjänsten i fortsättningen...

Inga kommentarer: